Om assisCo

assisCo erbjuder tjänster med syfte att få människor medvetna om och arbeta efter att varje individ ansvarar för sina egna resultat. Med det menar vi att källan till framgång är att du väljer att se på hur du lever och har det just nu som resultat av dina tidigare val och prioriteringar men framförallt att dina möjligheter att nå framgångsrika resultat i framtiden beror på vilka val och prioriteringar du gör idag.

assisCo´s utvecklingsprogram hjälper dig att hålla fokus på vad du vill uppnå och vilka resurser du har och kan utveckla för att ta dig hela vägen fram.

Vi som arbetar i assisCo är

12083774_10156163109340084_1483046408_n

 

 

 

 

 

Marlene Eriksson

Certifierad ICC Coach, föreläsare, stresscoach, driver assisCo

Ansvarar för program och handleder i 12 veckors programmet i mental träning samt arrangerar och sätter upp program till assisCo HälsoCamp. Marlene föreläser i det personliga ledarskapet -är du chaufför i ditt eget liv. Marlene är också ansvarig för kundrelationer och marknadsföring av assisCo´s tjänster.

Marlene är en person som alltid varit fascinerad av hur människor kan utvecklas och sitt bästa jag. Länge trodde jag att metoden att nå framgång var starkt knuten till att jobba precis på gränsen till vad man mäktade med. Efter några år som butikschef och personalansvarig inom assistans kom stressymtomen och många år följde i det tillståndet som Marlene kallar för HNÖY -Håll näsan över ytan. Ett tillstånd där människor använder sin energi till att hålla sig vid liv, se till att fasaden ser någorlunda välpolerad ut men känslan och stressen river inom oss. Till slut kom jag till ett läge där jag kände att jag inte längre stod ut, jag förstod att jag måste lära mig att simma, men vart? och skulle jag klara det?

För att lära sig någonting nytt när man är vuxen är det nödvändigt att våga göra bort sig Om vi väljer att lämna de andra som också står och trampar vatten så lämnar vi en trygghet, tryggheten i att vi inte är ensamma med våra problem och känslan av att vi vet vad vi har men inte vad vi får. För att hitta kraften att överkomma de hinder (ofta mentala) som kommer med att göra förändring måste vi veta vart vi vill nå och vilka resultat vi vill ha hur skall vi annars åt vilket håll vi skall simma.

När jag arbetar med klienter eller grupper så uppmuntrar jag dem att lägga kraften på att hitta sina mål, när de är satta påbörjas processen i att ta sig fram, att utmana de sanningar/övertygelser vi har om oss själva och eventuella hinder vi kan behöva möta på vägen. Min uppgift är att få människor att bli ledare i sitt eget liv -Att stärka sitt personliga ledarskap.

Reflektioner från föreläsningen -är du chaufför i ditt eget liv

”Genom att skriva ner sina mål blir de liksom bestämmda, ett faktum inte något flummigt önsketänkande. Det är en av de bästa insikterna man kan ha, att ge sig själv möjligheten att påverka resten av sitt liv”

”Jättebra! Jag har nu blivit mer tydlig över vad jag vill förändra i mitt liv och hur jag ska jobba för att komma dit. Jag har blivit medveten om hur mina kritiska tankar om mig själv stjälper mig och att jag ska vara snällare mot mig själv, TACK!”

12047218_10156163108795084_721441982_n

 

 

 

 

 

Anders Pettersson

Löpcoach, kostrådgivare, träningsinstruktör och föreläsare.

Ansvarar för assisCo Löpargrupp. Anders är också ansvarig för löpargrupper, cirkelträning i Core och EFIT på assisCo HälsoCamp och ute på arbetsplatser. Anders föreläser om sin egen livsstilsförändring -Min resa till Ystad och om kost -bra mat i dietdjungeln. 

2011 föddes min yngste son och det blev en tuff tid i början. Han låg i respirator och lurade döden vid tre tillfällen. Själv blev jag mystiskt blodsjuk och ställdes efter många turer inför fakta: Gör något åt ditt liv eller riskera att dö. Jag vann senare på hösten en plats i Svenska Hälsocampen vilket blev vändningen i mitt liv. Jag fick förmånen att träffa mycket duktiga personer b.la. Martin Lidberg, Josefine Jonasson och Mårten Lidberg. Mårten som också blev som en mentor för mig.

Mitt liv förändrades. Jag blev frisk och började studera kost och träning. Jag utbildade mig till core-instruktör. 2013 blev jag klar som Diplomerad Kostrådgivare.

Att förändra mitt liv och att nu få möjligheten att dela med mig och hjälpa andra på vägen mot deras nya jag är ett privilegium!

Reflektioner från Anders pass i löpteknik.

”Det roligaste jag gjort på länge. Tänk vad rätt teknik kan göra :) Anders inger ett otroligt förtroende, ett mycket användbart pass som jag tar med mig till hemmaträningen”

”Jättebra! Jag som aldrig sprungit kunde vara med på alla övningar och känna att löpning är något för mig. Jättebra instruktör som motiverar och anpassar nivån, pedagogiskt!”

 

”Det roligaste jag gjort på länge. Tänk vad rätt teknik kan göra :) Anders inger ett otroligt förtroende, ett mycket användbart pass som jag tar med mig till hemmaträningen”

Reflektioner från Anders föreläsning -Bra mat i dietdjungeln.


”Jättebra! Jag som aldrig sprungit kunde vara med på alla övningar och känna att löpning är något för mig. Jättebra instruktör som motiverar och anpassar nivån, pedagogiskt!”

 

Samarbetspartners

1

 

 

 

 

 

Johan Norén

Utb. Coach, Dipl. stressmanager, Pcc calisthenics instruktör, Dipl ironman coach, Ultravasan finisher, Marathon finisher, Ironman Kalmar finisher

Johan har föreläst och ansvarat för träningspass i kroppskontroll på assisCo HälsoCamp. Johan är en mycket uppskattad föreläsare och instruktör och har ansvarat för träning på flera olika träningscamper i Sverige. -Från vd till utbränd och utmattningsdepression till ironman och motivation är titeln på Johans inspirationsföreläsning om att våga tro på sig själv och skapa sina inre oupptäckta styrkor och att se möjligheterna med det man har oavsett vad man har och i det skapa må bra. Att våga ta beslut för att må bra.

Föreläsningen belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress samt hur man kan träna tålamod och attityder genom att fokusera på det lilla som på sikt gör det stora samt fysik aktivitets påverkan för ökat välmående.

Föreläsningen belyser även stress,press, inre och yttre krav och det som för mig var insjukningsfasen, stressorer,konsekvenser, fysiska symptom, överlevnadsfasen, rehabiliterings fasen, nybearbetnings fasen och hur man kan vårda det friska.

Reflektioner från Johan´s föreläsning.

Mycket inspirerande till att våga skapa kaos i sitt liv för efteråt kommer förändringen. Jag tar med mig uttrycket att träna på att träna och små, små steg varje dag ger resultat. Fantastiskt bra och jag vet nu att jag kan. Tack!

”Blev både väldigt tagen och inspirerad av föreläsningen. Det jag främst tar med mig är att jag måste våga ha drömmar men också försöka och våga göra misstag! 

 

 

 

 

 

 

Lukas Svärd

Föreläsare, Ironman certifierad Coach. Utbildad brandman, varit i försvarsmaktens elitförband som jägare, genomfört flera Ironman och är med i svenska triathlonlandslagets age-group team

I 18 år kämpade jag dagligen mot tankarna att ta mitt liv och avsluta det liv jag inte kände var värt att leva. Jag har inte varit ensam. I dagens samhälle finns det många som mår dåligt över sin livssituation, vissa till den grad att de väljer att avsluta sitt liv. Idag mår jag bra och har skapat det liv jag bara kunde drömma om. Med mina erfarenheter vill jag nå ut och hjälpa andra. Inte bara de som är eller har varit i min situation, utan även till alla som känner att de mår dåligt eller har fastnat i livet och vill göra en förändring men inte vågar.

Under min föreläsning berättar jag om min skoltid då jag inte passade in någonstans. Hur jag gick igenom olycklig kärlek, utfrysning och viss typ av mobbing. Hur dagarna såg ut utan riktiga vänner och kampen att varje dag ta sig igenom skoldagen. Men värst av allt var hatet till mig själv och hur jag skadade mig själv för att dämpa den psykiska smärtan och varje gång utmana ödet där jag balanserade på liv eller död.

Efter dagliga självmordstankar under flera års tid bestämde jag mig för att ta mitt liv. Men polisen stoppade mig och från den dagen började en ny kamp. Jag skulle bli den jag ville vara och gick igenom en könskorrigering till man. Det innebar att jag skulle bli granskad, undersökt och opererad i fyra års tid. Jag behövde övertyga sjukvården om att jag var en man och under tiden tränade jag hårt och läste in gymnasiet.

Efter operationerna påbörjade jag värnplikten som jägare på ett av Sveriges elitförband. Jag började med triathlon och utbildade mig till brandman. Varje dag strävade jag mot mitt mål om att bli lycklig och förverkliga mig själv trots att det var svårt och att jag inte var välkommen överallt. Idag är jag gift, arbetar som affärsutvecklare och jag är lycklig. Jag frågar mig själv varje dag om jag lever det liv jag vill. Om svaret är nej så ändrar jag det som inte är bra, trots att det är skrämmande och jag inte alltid vet utgången. Jag vill leva fullt ut för jag har fått en andra chans och den ska jag ta tillvara på.

Reflektioner från Lukas föreläsning

”WOW vilken kille! Jag tror att det är jättebra och viktigt att Lukas fortsätter dela med sig av sin berättelse så att vi andra kan få bättre förståelse av hur det är att vara född i fel kropp”

”Jag måste erkänna att jag tyckt det varit konstigt med könsbyte. Att det är psykologiskt och man ska acceptera den man är. Idag lärde jag mig att det är precis vad Lukas gjort. Lukas accepterade att han var man, och fick hjälp att få den kroppen. Jag är tacksam att få sitta här och ta del av Lukas liv. Två intressanta timmar som flög förbi” 

 

Karin Föreläsarbild

 

 

 

 

 

Karin Svärd

Kostrådgivare, föreläsare, en av deltagarna i Biggest Loser 2015.

Karin´s föreläsning heter Min viktigaste resa.Ni får Följa med mig på min resa där jag lyckades gå ner 45 kilo på 4,5 månader, under min medverkan i Biggest Loser. Jag berättar hur min tid på Biggest-slottet var och hur jag utvecklades fysiskt och mentalt. Genom hårt slit, stark beslutsamhet och mycket mental styrka kämpade jag varje dag för att nå de mål jag satt upp. Ni får höra vilka medel, verktyg och tankar som hjälpte mig att orka lite till och aldrig ge upp. Jag låter er komma in i min privata sfär där jag delar med mig av tuffa erfarenheter från min barndom och hur jag använt dessa erfarenheter för att komma fram till där jag är idag.

Lyckan att idag må fysiskt bra, känna mig frisk och stark är fantastiskt, men den största gåvan är den mentala resan jag gjort och den känslan är ovärderlig!
Min föreläsning ger inspiration om att inget är omöjligt. Att med beslutsamhet, målbilder och styrka kunna nå sina drömmar och mål. Med egen kraft ta kommando över sitt liv och styra det dit man önskar.

Reflektioner från Karin´s föreläsning

”Starkt att berätta. Alla människor har ett bagage, Karin hade mer i sitt än de flesta och hon är på god väg att kasta av sig hela ”ryggsäcken”

”jag känner mig privilegierad att få ta del av hennes historia” ”känslosamt, fantastisk historia, vilken prestation! Otroligt duktig föreläsare, lugn och trygg”

 

Instruktörer, föreläsare och coacher som är anlitade av assisCo har alla en gemensam nämnare, alla brinner för att hjälpa andra människor att hitta sina mål och påbörja resan dit.

Ta kontakt med Marlene Eriksson så skapar vi ett upplägg som passar just er.

assisCo strävar efter att bli det självklara valet av assisterande Coach till företag och organisationer som arbetar med att hjälpa andra människor.

assisCo -Bygger människor inifrån